4 noutăți în domeniul telefoanelor inteligente

Chiar daca nu au fost inca anuntate toate aceste noutati, stim deja ca anul 2019 va marca o serie de noutati importante pentru telefoanele noastre inteligente.

5G va accelera telefoanele noastre. Promisiunea sosirii primelor telefoane 5G a devenit aproape o realitate. In timp ce 18 operatori de telefonie din lumea intreaga (printre care si Orange) au anuntat pentru acest an lansarea vitezei 5G, numerosi fabricanti mondiali de smartphone-uri au anuntat intenria de a apela la modemul X50 5G dezvoltat de Qualcomm si anuntat drept o veritabila revolutie in domeniu. Huawei si Samsung au anuntat deja lansarea unui smartphone 5G in 2019. Tehnologia 5G promite retele fara fir mai rapide si mai reactive.

Un smartphone pliabil. Reprezentantii Huawei au confirmat faptul ca lucreaza la un smartphone pliabil 5G si ca pe la jumatatea anului 2019 va incepe comercializarea acestuia. Si Samsung are ambitia de a lansa anul viitor un telefon pliabil.

Moartea mufei jack se propaga. Chiar daca a debutat cu un esec cu iPhone X, disparitia mufei jack incepe sa se propage in lumea smartphone-urilor. Pana cand va deveni o norma oare? Posibil, deoarece Samsung a anuntat recent intentia de a elimina aceasta mufa incepand cu anul 2019. Galaxy S10 ar fi primul pe lista – doar portul USB-C va fi utilizabil si vom dispune de difuzor si casti cu o iesire compatibila. Samsung ar putea, in egala masura, sa furnizeze un adaptor in cutie. Cel mai simplu ramane sa folosim un aparat fara fir cu o conexiune Bluetooth.

iPhone urmeaza sa renunte la amprenta digitala. Este un zvon care a inceput sa se propage din aceasta toamna cu viteza luminii. Noile modele de iPhone din 2019 vor fi fara amprenta digitala pentru a continua cu recunoasterea faciala. Un lucru surprinzator deoarece Samsung tocmai a folosit aceasta tehnologie pentru noul sau Samsung Galaxy S10. Sa fie acesta motivul pentru care iPhone a renuntat la aceasta tehnologie? Recunoasterea faciala inca nu a reusit sa fie egalata deniciunul din concurenti. Utilizatorilor li se pare cu siguranta mult mai usor sa priveasca direct in senzor, ca si cum si-ar face o poza, pentru a-si debloca telefonul.

Un comentariu la „4 noutăți în domeniul telefoanelor inteligente

Faci un comentariu sau dai un răspuns?