Cum poti alege uleiul de masline? Ce poti manca la mcul dejun? Iata cateva sfaturi pentru a adopta si tu unul din cele mai bune regimuri din lume.

Cum ar fi daca in anul 2020 ai adopta cu adevarat regimul mediteranean? Aceasta alimentatie este cea care protejeaza inima si creierul, care reduce riscurile de a suferi de cancer si nu te lasa sa te ingrasi. Iar beneficiile acestui regim sunt din ce in ce mai laudate sau promovate de catre medici.

Ce trebuie sa faci insa mai concret, pentru a-l adopta? Trebuie sa incepi fiecare masa cu o salata de feta sau sa bei litri de ulei de masline pentru a avea un adevarat corp de manechin?

Iata deci ce trebuie sa faci pentru a aduce mai mult soare si mai putine calorii la tine in farfurie.

Fructe si legume la toate mesele. Vegetalele constituie baza regimului mediteranean si ar trebui sa fie folosite in meniul nostru zilnic. Le putem consuma astfel crude sau fierte. La pranz sau la cina, putem de exemplu sa preparam un fel de antreu din castraveti si rosii, apoi legume si cereale integrale bio pentru felul principal.

Legumele crude vin cu un plus de vitamina C si pregatesc stomacul pentru cea mai buna digestie. Iar in regimul mediteranean nu se consuma doar rosii sau vinete. In Grecia se mai mananca si varza, napi sau praz.

Consuma mai mult peste decat carne. In tarile mediteranene, carnea rosie reprezinta mai degraba un preparat festiv si nu face parte din alimentatia de zi cu zi. aici se consuma foarte mult peste. Trebuie sa privilegiezi mai ales pestii grasi si bogati in omega 3.

Ulei de masline peste tot. Uleiul de masline este mai mult decat indispensabil pentru a putea profita din plin de toate beneficiile unui regim sanatos. Are o acrtivitate anti-inflamatorie si ne ajuta sa prevenim maladiile cronice. Se poate folosi pentru legume pentru a praji pestele sau carnea si pentru a gati mult mai sanatos in general.

Sosul de rosii preparat in casa peste tot si ierburile pentru a pune in valoare gustul. Pentru a incerca sa nu mai gatesti cu unt, poti miza pe ierburi, pe mirodenii si chiar pe sosul de rosii. Sosul de rosii preparat in casa are virtuti antioxodante si te ajuta sa nu mai folosesti atata grasime la preparate.