Buretele Konjac pentru pielea feței – cum să îl folosiți corect

Asia surprinde în mod regulat sexul frumos cu noutati cosmetice. Una dintre descoperirile de frumusețe din ultimii ani a fost buretele Konjac. Este un curatator ideal pentru îngrijirea pielii și a corpului de zi cu zi. Bureții Konjac sunt produse 100% naturale, sigure și hipoalergenice care fac din îndepărtarea machiajului o plăcere.

Buretele Konjac pentru fata: ce este?

Bureții Konjac sunt fabricați din materii prime naturale, din partea fibroasă a unei anumite plante. Acest miracol al naturii crește în Asia de Sud-Est. Fibrele sale sunt un adsorbant excelent, deci sunt foarte higroscopice. Bureții realizați din astfel de materiale pot absorbi o cantitate imensă de lichid.

Pentru fabricarea bureților nu se utilizează coloranți și alți aditivi artificiali. Bureții sunt realizați din rădăcinile de bază ale plantei. Ei difera prin textura elastică. Dar inițial, înainte de umezire, buretele este solid, ca o piatră si devine moale după ce a fost pus în apă.

Acest produs asiatic garantează o exfoliere blândă. Pielea este curățată cu grijă de particulele moarte, cu ajutorul acestuia puteți îndepărta și resturile de produse cosmetice, murdărie și grăsimi. Acesti bureti moi sunt potriviti chiar și pentru pielea sensibilă.

Bureții Konjac sunt disponibili în diverse forme. Culoarea buretilor afectează în mod direct proprietățile și scopul. Cel mai adesea, clasificarea producătorilor este următoarea:

 • Burete alb.  Este potrivit pentru toate tipurile de ten.
 • Burete verde. Conține ceai verde, buretele este proiectat pentru pielea sensibilă și uscată.
 • Burete negru-gri. Acest burete are conținut de cărbune de bambus, oferă îngrijire de înaltă calitate pentru pielea grasa.
 • Burete galben. Conține extract de curcumă, recomandat pentru pielea matură și foarte uscată.
 • Burete roșu. Acest burete contine argila roșie si este creat pentru pielea sensibila sau predispusa la inflamație.

Beneficiile utilizării buretelui pentru piele

Buretii ecologici Konjac oferă îngrijire completă a pielii:

 • Nu ranesc epiderma, îndepărtează delicat celulele moarte.
 • Acestia împiedică apariția inflamației datorată efectului antiseptic al fibrelor materiilor prime.
 • Curata porii inchisi, reduc numărul punctelor negre.
 • Îndepărtează excesul de sebum și de alți contaminanți.
 • Cresc circulația sângelui, microcirculația.
 • Îndepărtează cu grijă produsele pentru protecția solară.
 • Fac pielea netedă și delicată, îmbunătățind tonusul feței.
 • Contribuie la menținerea echilibrului natural alcalin-apă datorită alcalinității slabe.
 • Nu provoca reacții alergice și alte manifestări negative.

Spectrul buretelui Konjac depinde de impregnarea produsului. Pentru a rezolva anumite probleme cu pielea, trebuie să acordați atenție tipului de suplimente.

Bureții pot avea pori mari sau mici. De regulă, porii mici sunt recomandați pentru pielea sensibilă sau cu acnee rozacee. Buretii cu pori mari pot fi aleși, dacă pielea este normală sau uleioasă, care nu necesită curățare delicată. Produsele diferă ca formă, precum formă de minge sau picătură, dreptunghi, oval. Există bureți Konjak care curăță nu numai fața, ci și corpul. De obicei, acestia sunt mai mari decât bureții standard pentru spălare, au o structură cu pori mari.

Când cumpărați un burete Konjac, verificati daca ambalajul acestuia este etanș. În caz contrar, produsul își va pierde proprietățile utile.

Cum se utilizeaza buretele Konjac?

Buretii Konjac pot fi utilizati ca produse independente pentru îngrijire. Dar puteți efectua proceduri de igienă cu ajutorul unor geluri de curățare, spume precum și alte produse.

Pentru a utiliza buretele pentru curățarea pielii, trebuie să urmați câteva recomandări:

 • Înmuiați buretele în apă caldă, stoarceți ușor lichidul.
 • Curățați fața și gâtul cu mișcări de masaj cu sau fără o îngrijire suplimentară.
 • Clătiți buretele cu apă rece, stoarceți ușor, evitând răsucirea.
 • Puneți sau agățați să se usuce într-un loc răcoros și bine ventilat.

Cu utilizarea corectă, bureții vor dura aproximativ 1-3 luni. În orice caz, trebuie reținut faptul că bureții devin contaminați suficient de repede, deci trebuie înlocuiți frecvent. O dată pe săptămână este recomandabil ca produsele să fie procesate cu apă clocotită pentru a le dezinfecta.

Puteți folosi bureții Konjak zilnic. După curățarea feței cu acest produs, nu este nevoie să va spălați suplimentar. Pielea va rămâne curată pentru o perioadă lungă de timp. În mod ideal, bureții naturali ar trebui utilizați ca ultim pas în îngrijirea facială, după ce machiajul a fost înlăturat. Sau, mai întâi puteți elimina machiajul cu un accesoriu umed și apoi completați procedura cu un masaj ușor cu buretele. Dacă doriți, puteți alege curățarea cu Konjac ca etapă pregătitoare pentru aplicarea unei măști, a unei creme, a uleiului sau a serului hrănitor.

Acest burete este complet biodegradabil, inofensiv chiar și pentru pielea copiilor. Bureții Konjac sunt potriviți pentru orice vârstă, sunt compatibili cu toate tipurile de piele. Nu e de mirare că în est, aceste dispozitive sunt folosite pentru spălare, de mai multe sute de ani. Bureții mențin frumusețea și sănătatea pielii, fac fața proaspătă, dau o lumină strălucitoare și radianta.

About the Author: Marius

You May Also Like

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *