Care sunt cele mai smart orașe din lume?

Care sunt orasele cele mai deschise spre schimbare? Pentru intocmirea acestui top s-au luat in considerare criterii precum avansarea tehnologiei, mijloace de transport, energie si multe altele.

5. Oslo. Gratie unui plan de circulatie si unei politici consacrate in totalitate dezvoltarii durabile, capitala norvegiana ocupa locul 5 in acest top al celor mai smart orase din lume. 10 000 de lampadare echipate cu senzori care isi ajutsteaza luminozitatea in functie de nevoie. Obiectiv- reducerea cu pana la 70% din consumul de electricitate.

4. San Francisco. Cu ambitia de a deveni orasul in care dezvoltarea durabila este cea mai respectata, San Francisco este in egala masura un oras cunoscut pentru faptul ca este responsabil pentru numeroase inovatii. Orasul beneficiaza de tehnologii pentru o municipalitate flexibila si eficienta.

3. Londra. Londra este cunsocuta pentru faptul ca este interesata de reducerea consumului de energie. In ceea ce priveste mobilitatea, Londra a ramas in istorie cand in 2003 a instituit o taxa pentru masini. Astfel, autoritatile isi doresc sa incurajeze mersul pe jos sau pe bicicleta, peste tot in oras fiind instalate borne interactive.

2. Barcelona. Locul doi in acest clasament este ocupat de orasul Barcelona. Nu este nicio surpriza faptul ca al doilea smart city din Europa a pus accentul in special pe politica sa energetica si inoveaza pe zi ce trece in domeniul dezvoltarii durabile. Pentru a le permite intreprinderilor sa isi testeze serviciile pe teren, orasul a creat si un laborator cunoscut sub numele de Urban Lab, un laborator in care au loc o multime de experimente.

1. Singapore. Aflat in fruntea clasamentului, Singapore este regele oraselor inteligente. Datorita unei politici de mobilitate inteligente, orasul Singapore si-a exprimat dorinta de a reduce la maxim folosirea masinilor gratie oferirii de gratuitati in mijloacele de transport in comun in anumite intervale de timp ale zilei. In plus, asemeni Londrei, a instituit taxe pentru masini in functie de circulatie. Si incurajeaza in ultima vreme folosirea vehiculelor electrice si a vehiculelor autonome. Ce zici? Merita orasul Singapore locul 1 in topul celor mai smart orase din lume?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?