Ce este Reiki

. Reiki. Primul hieroglif înseamnă “spirit, univers”, al doilea “energie, minte”. Este obișnuit să traducem acest concept ca o “energie universală de viață”. Se presupune că această energie este pură și are voința și inteligența proprie. Prin urmare, maestrul Reiki nu se vindecă, ci doar permite ca energia vieții omniprezente să fie trimisă la locul potrivit, la alegere. Aderenții Reiki se consideră a fi reprezentanți ai medicinei alternative, ramura ei estică. Metodele Reiki au fost dezvoltate la începutul secolului al XX-lea de japonezul Mikao Usui.

Povestea creării Reiki

În general, Usui nu a deschis nimic. Practica utilizării energiei pentru vindecare a existat în est cu mult timp în urmă. Usui a dezvoltat doar o metodologie care ar putea învăța pe oricine. Învățăturile lui Usui s-au bazat pe tradițiile lungi ale medicinei orientale, pe practicile spirituale ale taoiștilor, pe adepții budismului și ale shintoismului.

Usui a fost un descendent al unei familii de samurai vechi și a urmat obiceiurile acceptate în acest mediu. În special, într-una din perioadele dificile ale vieții sale, Usui a decis să facă un pelerinaj la templele sacre pentru a găsi răspunsuri la întrebări dificile în meditație. În timpul uneia dintre meditații, o pătrundere a coborât asupra lui Usui și a dezvăluit semnificația Reiki.

După aceasta pătrundere, Usui s-a întors la familie, a aranjat treburile familiei și a început să dovedească importanța și valoarea descoperirii sale. După aceea, i s-a permis să deschidă o școală și să învețe metodele altor oameni. După moartea lui Usui, societatea de vindecare Usui Reiki Ryoho Gakkai, creată de el, era condusă de studenții săi. Însă au apărut treptat dezacorduri între ei, iar sistemul unic a fost împărțit în mai multe școli similare, dar diferite, Reiki.

Principiile Reiki

Principiul fundamental al Reiki este că sănătatea corpului este determinată de sănătatea spiritului. O minte sanatoasa poate fi obtinuta urmand cinci principii simple:

  • Nu va permiteti sa fiti suparati.
  • Nu vă faceți griji în zadar.
  • Fiti recunoscători.
  • Muncă cinstita pentru un trai decent.
  • Arătați bunătate altora.

Sistemul de instruire include 3 etape, fiecare necesitând o inițiere sau dedicare separată. Studentul primește ocazia de a se conecta la o sursă inepuizabilă de energie cosmică pură, care îl îndruma spre locul potrivit pentru vindecare.

Inițierea are loc cu utilizarea așa-numitelor simboluri Reiki, care sunt semne grafice speciale. Unele școli Reiki aplică aceste simboluri în moduri diferite: unele consideră că trebuie să simtă intenția de a folosi aceste simboluri pentru inițiere, în altele creează condiții speciale pentru activare.

Următoarele sunt importante: inițierea oferă studenților oportunitatea și capacitatea de a deveni un canal pentru o pură energie vindecătoare și să-l direcționeze prin propriile mâini spre anumite locuri pentru vindecare. Și pentru asta, nici măcar nu aveți nevoie de contact fizic direct: sesiunile Reiki sunt efectuate de la distanță de sute de kilometri.

Restaurarea sănătatii prin Reiki

Maeștrii Reiki susțin că utilizarea impactului energetic:

  • ajută la rezolvarea rapidă a răcelii, nasului alergic și a alergiilor;
  • ameliorează durerea;
  • promovează vindecarea și recuperarea rănilor după intervenții chirurgicale;
  • ajută la combaterea unor astfel de boli cum sunt diabetul, hepatita, tuberculoza, cancerul și chiar SIDA.

Dar, în cel mai bun mod, Reiki lucrează în cazul în care pacientul trece prin inițiere și el însuși începe să-și restabilească energia și, prin urmare, și sănătatea.

Oamenii de știință despre Reiki: medicină alternativă sau ezoterică?

Stiința oficială consideră ca Reiki nu are o justificare serioasă si ca tot ceea ce este scris mai sus este fals.

Faptul este că întregul sistem Reiki se bazează pe conceptul de biocâmp, sau de energie de viață, respins de știința modernă. Chiar dacă există așa ceva, este imposibil să măsuram, să energizăm sau să direcționăm această energie folosind metode și instrumente moderne. Deci, impactul său nu poate fi controlat sau prezis.

Studiile efectuate de laboratoare științifice serioase nu au confirmat niciun rezultat al expunerii la Reiki în cazul unor boli. În consecință, eficacitatea și valoarea potențială a Reiki rămâne complet nedovedită în prezent și nu poate fi recomandată pentru uz medical. În standardul internațional aprobat la Geneva, Reiki face parte din secțiunea “Medicina tradițională care se aplică tratării prin rugăciuni și sugestie”. Adică, această direcție nu are nimic de-a face cu medicina, nu este supusă licențierii și poate fi considerată doar una dintre practicile spirituale.

Studiile au fost efectuate în mod repetat, în diferite țări și cu pacienți care suferă de diverse boli, de la oncologie până la fibromialgie. Din păcate, nu s-a găsit nicio dovadă a eficienței Reiki.

Prin urmare, putem recomanda Reiki doar ca o metodă auxiliară de tratament și în niciun caz nu ar trebui să încercăm să înlocuim tratamentul obișnuit cu metode incerte de medicină alternativă.

About the Author: Marius

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *