Ce trebuie să știi despre diferitele sisteme de exploatare ale telefoanelor inteligente

In ziua de azi ne este destul de greu sa tinem pasul cu tehnologia. Insa, nu putem vorbi despre lume moderna fara telefoane mobile. Acestea ne insotesc peste tot, atat la munca cat si la cumpataturi, peste tot. Dar care sunt sistemele de exploatare care le insotesc? Vrei sa stii mai multe lucruri despre acestea?

Nimeni nu mai cauta un telefon simplu, cu functia simpla de a « telefona », vor telefoane dotate cu cat mai multe functii si aplicatii destinate sa ne simplifice viata de zi cu zi.

Android de la Google. Sistemul de exploatare Android de la Google echipeaza in ziua de azi 4 smartphone-uri din 5. Avantajul acestuia este acela ca interfata este personalizabila, evolutiva si se sincronizeaza cu serviciile puse la dispozitie de Google. Google Play Store este magazinul on line al lui Google, propunand, in ziua de azi, peste 700 000 de aplicatii gratuite sau cu plata. Astfel, daca personalizarea telefonului inteligent este importanta pentru tine atunci ai nevoie de un Android.

IOS de la Apple. Sistemul de exploatare de la Apple este un software extrem de controlat, mai putin personalizabil, dar cel mai simplu de folosit. Avantajul celor de la Apple este acela ca sistemul oferit este ludic si intuitiv, totul este facut in asa fel incat utilizatorul sa isi optimizeze la maxim telefonul mobil. Sistemul a reusit sa isi dovedeasca eficienta de-a lungul anilor. Singurul lucru pe care i l-am putea reprosa este acela ca utilizatorii au impresia ca Applen nu isi revolutioneaza niciodata sistemul.

Sistemul de exploatare Windows Phone de la Microsoft. Regasim in egala masura sistemul de exploatare oferit de Microsoft, Windows Phone. Am putea spune ca este o combinatie intre cele doua sisteme prezenatate mai sus, IOS si Android. Daca ar fi sa caracterizam acest sistem in doua cuvinte acelea ar fi fluiditate si personalizare. Windows Phone a optat inca de la inceput pentru design flat destul de radical. Fie iti place, fie il vei uri. Navigarea in meniu este extrem de simpla in masura in care sistemul este compus dintr-un singur ecran de pornire si un meniu cu aplicatii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?