Cele mai bune smartphone-uri pentru poze

Dotate cu camere foto din ce in ce mai performante, smartphone-urile existente actualmente pe piata au devenit concurentele directe ale aparatelor foto.

Incetul cu incetul, traditionalul aparat foto digital este lasat in urma de numeroase familii si pasionati de fotografie. Piata telefoniei mobile vine cu telefoane inteligente din ce in ce mai performante atat in privinta camerei foto cat si in privinta procesorului. Sa luam drept exemplu iPhone X, lansat in 2017, unul din cele mai puternice telefoane Apple, cu o camera foto dubla de 12 Mpx care ofera o calitate a imaginii rar egalata.

Nici chinezii nu se lasa mai prejos. Huawei P20 Pro spre exemplu se face remarcat prin trei obiective si un senzor imens de 40 Mpx. Un alt punct forte este oferit de IA (inteligenta artificiala) care participa la reglaje in fata fiecarei scene de fotografiat. Idem si in cazul concurentului sau direct Xiaomi, care a venit cu modelul sau Mi Mix 2S cu un obiectiv pentru selfie, deasupra ecranului. Rar au avut loc lucruri la fel de inovante ca in cazul acestui telefon.

Google a reusit sa dea lovitura. Google a reusit in ultima vreme sa se impuna pe piata telefoanelor inteligente. Sa luam drept exemplu modelul sau Pixel 2 XL care face poze excelente datorita inteligentei artificiale. Samsung S9+ nu a ramas nici el deoparte. Coreanul a decis sa mizeze pe simplitate in cazul acestui model cu un aparat foto simplu, venind cu un echilbru perfect intre viteza de obturatie. Luminozitatea este in egala masura extrem de bine gandita.

Sony a reusit si el sa se faca remarcat datorita modelului Xperia XZ2 Premium pe care figureaza un senzor monocrom si un senzor de culoare. Sau, poate preferi un One Plus 6 in detrimentul acestui nou model, datorita utilizarii sale facile si inaltelor performante oferite. Daca nu, poti opta in egala masura si pentru un Nokia Sirocco, cu un obiectiv de 12 Mpx. Ai atatea posibilitati la dispozitie in momentul in care vrei sa faci poze de calitate incat uiti complet de aparatul foto digital. Asteptam pentru anul ce vine telefoane si mai performante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?