Cum alegem un smartphone potrivit. Câteva criterii

Datorita faptului ca exista o multitudine de modele pe piata, ne este destul de greu sa alegem un smartphone potrivit. Veritabil « partener » de viata, acest aparat nu mai este folosit doar pentru apeluri sau mesaje. Acum, un smartphone are vocatia de a inlocui un computer sau un laptop sau chiar televizorul.

Pretul corect. Trebuie sa alegi un smartphone in functie de bugetul disponibil dar si in functie de modul in care il vei folosi. Doar tu esti in masura sa decizi daca ai sau nu nevoie de un smartphone sofisticat si drept urmare mult mai scump.

Autonomia. Majoritatea functionalitatilor folosite de Internet sunt energivore. De aceea, trebuie sa fii atent la autonomia telefonului inteligent ales si sa iti definesti prioritatile. Intre aparat foto, GPS, e-mail, retele sociale si alte functionalitati, telefonul este solicitat fara incetare si consuma mai multa energie. Pentru a pastra o autonomie satisfacatoare, trebuie sa dezactivezi optiunile pe care nu le folosesti mereu – Bluetooth, Wifi – si sa reduci din luminozitatea ecranului.

Timpul de incarcare. Chiar daca aceasta indicatie nu este mentionata nicaieri, este totusi importanta. Un utilizator presat de timp nu isi va permite sa astepte 3 ore pana cand telefonul se incarca.

Soliditatea aparatului. Acest criteriu are unul banal dar, cu toate acestea, este important stiind ca telefonul ne urmeaza peste tot in deplasarile noatre. Poate aparea un accident care sa il deterioreze in orice moment. In cazul in care lucrezi in conditii mai dificile incearca sa eviti un telefon cu ecran mare.

Marimea ecranului. Mai multi parametri sunt de luat in considerare in alegerea ecranului telefonului: luminozitatea, rezolutia, materialul dar si interfata grafica. Multi touch are importanta sa atunci cand vrem sa interactionam mai usor cu ecranul nostru.

Compatibilitatea software-ului furnizat. Esti adeptul Mac sau PC? Daca esti adeptul marcii cu mar atunci trebuie sa fii prudent. In majoritatea din cazuri, software-urile furnizate cu telefoane (in afara de iPhone) sunt compatibile doar cu Windows. Chiar daca exista software-uri disponibile online pentru a sincroniza telefonul cu un Mac, cel mai adesea acestea sunt de platit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?