Cum să folosești un smartphone Android pe post de cheie de securitate

Google ofera acum posibilitatea de a folosi o cheie de securitate integrata smartphone-ului tau Android pentru a valida conexiunea unui serviciu Google de pe un computer.

Smartphone-urile Android pot servi acum drept cheie de securitate pentru a te conecta la un serviciu Google, in cazul utilizatorilor care au activat autentificarea dubla. Smartphone-ul serveste astfel drept cheie de securitate in momentul in care te conectezi la contul Google de pe un computer sau de pe o tableta.

Trebuie sa detii un aparat cu un Adroid 7.0 sau superior, un computer care sa dispuna de conexiune Bluetooth si sa folosesti ultima versiune a Google Chrome pentru a stabili aceasta conexiune. Mai securizata decat dubla autentificare clasica care cere trimiterea unui SMS sau a unei notificari pe un alt aparat, aceasta simplifica in egala masura procesul deoarece atata vreme cat aparatul Android este conectat la PC, aceasta conexiune se efectueaza automat fara ca utilizatorul sa intervina in vreun fel.

1. Descarca ultima versiune de Google Chrome
Inainte de a te lansa in activarea unei chei de securitate pe smartphone ar trebui sa te asiguri de faptul ca detii ultima versiune de Google Chrome pe computer, echipata cu un modul Bluetooth. Folosirea unui smartphone Android in procesul de validare in doua etape nu este, in realitate, functional, decat daca detii ultima versiune de Google Chrome.

2. Activeaza validarea in doua etape
Daca nu ai facut deja acest lucru, ar trebui pentru inceput sa activezi validarea in doua etape in contul tau de Google. Pentru asta, acceseaza pagina consacrata contului tau de Google de pe PC. In meniul din stanga da click pe Securitate dupa care in sectiunea Conecteaza-te la contul de Google da click pe Validare in doua etape. Daca este deja activata validarea in doua etapa atunci treci la etapa cu numarul 3.

Exista si alte metode pentru validarea in doua etape. Pe langa codul primit prin SMS, este in egala masura posibil sa optezi pentru invitatii Google. Aceasta din urma permite autentificarea conexiunii trimitand o simpla notificare pe smartphone pe care este suficient sa o deschizi pentru a autoriza conexiunea.

3. Adauga smartphone-ul Android ca si cheie de securitate
Dupa ce ai urmat toate etapele prezentate mai sus, pana cand ai ajuns la Configureaza o a doua etapa diferita, apoi, in Cheie de securitate, da click pe Adauga o cheie de securitate. In fereastra care se deschide alege smartphone-ul tau Android. Urmatoarea fereastra explica ca o cheie de securitate urmeaza sa fie instalata peterminalul tau mobil. Valideaza dand click pe Adauga si apoi pe Ok.

4. Valideaza conexiunea la serviciile Google datorita smartphone-ului
Smartphone-ul nu are nevoie sa fie imperechiat cu un computer pentru ca validarea cu ajutorul acestei chei de securitate sa functioneze. Trebuie doar sa te asiguri de faptul ca Bluetooth si localizarea sunt activate si ca cele doua aparate se afla in apropiere unul de altul. De acum inainte, de fiecare data cand vei incerca sa initiezi o noua conexiune la un serviciu Google de pe Chrome pe un PC, Google va folosi cheia de securitate pentru a valida conexiunea.

Acest articol a fost publicat în Postări. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *