Cum să îți faci site-ul mai practic și comod

WordPress, este de departe cea mai cunoscuta si utilizata platforma pentru orice tip de site, aspect garantat tocmai prin numarul utilizatorilor sai. Deoarece, acest numar creste intr-un ritm alert de la un an la altul, aceasta platforma beneficiaza de foarte multe actualizari in ceea ce consta utilizarea sa. Chiar daca pe promovarea acestora nu se pune un accent foarte mare sau cel putin nu atat cat ar trebui, totusi ele sunt foarte avantajoase si ne pot crea o comoditate mai mare, atat a noastra cat si a celor care acceseaza site-ul zilnic.

Acestea, mai sunt cunoscute si ca trucuri care nu necesita foarte mari cunostiinte, ele fiind cunoscute in special de programatori si persoanele cu multa experienta care au testat tot ce se putea testa. Din numarul lor mare, am ales 4 pe care sa vi le prezentam in articolul pe care tocmai il citesti si care este mai folositor decat crezi pentru orice detinator de site wordpress, indiferent de timpul sau.

Sfaturi pentru un site mai placut

#1 Afisarea imaginilor in randuri si coloane

Cu siguranta orice site wordpress are nevoie de cat mai multe imagini, indiferent care este domeniul ales de tine pentru site. Acest lucru este destul de neplacut uneori avand in vedere faptul ca experienta poate fi influentata negativ cu niste imagini puse dezordonat. Asadar, pentru a avea un blog cat mai bine aranjat si mai estetic, trebuie sa iti aranjezi imaginile in randuri si coloane, lucru pe care il vei putea realiza cu ajutorul pluginurilor. Iar astfel, vei avea un feedback pozitiv din partea cititorilor, ceea ce poate fi considerat un beneficiu pentru tine.

#2 Marirea vitezei prin pluginuri

Chiar daca majoritatea dintre noi la inceput credeam ca viteza site-ului este influentata in mod categoric doar de tema siteului sau de numarul pluginurilor pe care le avem instalate, totusi in momentul de fata este clar faptul ca doua dintre pluginurile gratuite wordpress au un rol esential in viteza site-ului. Asadar, acestea sunt Wp File Cache si W3 Total Cache. Ambele se pot instala cu usurinta, acesta fiind motivul pentru care notorietatea lor este una foarte mare, bineinteles alaturi de calitatea lor care nu te va dezamagi indiferent de situatie.

#3 Crearea butonului Acasa

In mod normal, dupa instalarea platformei, wordpress o sa va afiseze posturile noi mereu pe pagina de pornire a site-ului, insa acest lucru poate fi schimbat, creandu-se un nou buton care are un rol major in experienta mai comoda a utilizatorului si bineinteles la seo. De aceea, pagina Acasa, a trecut de la moft la necesitate si pentru ca doar in felul acesta utilizatorii se simt mai confortabil, este foarte important sa o introduci si tu pe site-ul tau, rezultatele putand fi observate foarte usor in numarul si timpul vizitelor pe site.

#4 Adaugarea unor ferestre noi pentru linkuri

Aceasta setare este foarte avantajoasa daca ai un site de afiliere, deoarece chiar daca utilizatorul acceseaza unul din linkurile pe care i le-ai recomandat pagina pe care tocmai o citeste ii ramane deschisa fara nici o modificare. Ba mai mult, indiferent de situatie, de fiecare data cand doresti sa introduci un link catre o alta pagina sau catre un alt site, tine cont de acest aspect deoarece poti sa pierzi foarte multe vizite actionand contra acestor afirmatii.

Concluzie

Aceste modificari sunt doar cateva dintre numeroasele pe care le puteti face daca iti doresti o experienta mai placuta pentru utilizatorii tai. De aceea iti recomand sa le faci cat mai repede motivul fiind numarul beneficiilor pe care le vei avea, punand accent pe comoditatea de care ai nevoie de fiecare data cand intri pe site, atat tu, cat si vizitatorii tai.

About the Author: Marius

You May Also Like

2 Comments

  1. Cam la asta tot se lucreaza si la blogul meu, dupa multa vreme am decis sa revin si sa ma zbat ceva mai mult ca pana acum. Mi-au fost de folos chestiile citite aici.

  2. Acum că am revenit și eu cu blogul, chiar aveam nevoie de câteva sfaturi. Momentan mă descurc bine și văd că am ales aceeași temă pe blog ca și a ta, doar că afișez în alt mod articolele pe prima pagină, sper să nu te superi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *