Cum să-ți calculezi banii pe care-i primești ca freelancer

Acest domeniu a început încetul cu încetul să prindă teren și în România însă ce e sigur e că mai există loc destul ținând cont că nici măcar nu ne putem compara la acest capitol cu regiuni precum Statele Unite ale Americii. Așadar freelancerii, căci despre ei vorbim, se înmulțesc destul de rapid și cu câteva clickuri putem găsi persoane fizice care să ne facă anumite treburi prin online la prețuri mai mici ca ale unei firme specializate și (în unele cazuri) chiar la calitate mai ridicată.

Lucrând în domeniu cunosc și am cunoscut destul de mulți freelanceri și am observat următoarea chestie. Mulți n-au habar cum să-și stabilească suma pe care trebuie să o primească de la client și astfel ori se păcălesc pe ei cerând prea puțin, ori îi păcălesc pe clienți cerând prea mult iar aceștia (în necunoștință de cauză) acceptând sau a 3-a variantă, nimeni nu le dă comenzi datorită prețurilor prea ridicate. Așadar am creat acest articol pentru a vă da câteva sfaturi despre cum să stabiliți suma pe care vreți să o primiți.

În primul rând vă stabiliți un ”salariu” pe care vreți să-l câștigați lunar, să zicem 2500 lei (pentru alte sume recalculați voi). Într-o lună sunt aproximativ 160 de ore lucrătoare (40 pe săptămână deci), asta însemnând 16 lei pe oră. Fiindcă ești freelancer să zicem că poți înlocui 16 lei cu 20 lei dar important e să te învârți în jurul acestei sume dacă vorbim despre 2500 lei lunar.

După ce ai stabilit asta află câte comenzi poți face pe oră. Dacă te ocupi de content-writing vezi câte articole poți să scri, dacă faci data entry vezi câte entries poți face pe oră și tot așa. În acest mod, cu câteva calcule relativ simple vei putea să afli cam care e prețul ok pe care să-l percepi clienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *