Descoperă Londra… pe urmele lui Mary Poppins

Mary Poppins a revenit in cinematografe. Ocazia ideala de a petrece cateva zile la Londra…pe urmele celei mai celebre dadace.

Cu geanta sa magica, cu umbrela, Mary Poppins a marcat mai multe generatii, de la mic la mare. Revine la cinema intr-un film al carui intriga se desfasoara cu 20 de ani mai tarziu decat in primul film. Tinerii Banks s-au transformat in adulti veritabili in timp ce Mary Poppins nu are nici macar un rid pe fata. Ocazia perfecta de a (re)descoperi Londra. Te tenteaza?

Cum ar arata Mary Poppins fara celebra sa umbrela? Poti gasi o umbrela asemanatoare la Londra, intr-un magazin de referinta in materie de umbrele – James Smith & Sons (Hazelwood House, 53 New Oxford Street London).

Mary Poppins este so british. Dupa o sedinta de shopping se impune un tea time. Pentru a savura un ceai delicios indreapta-te spre Aqua Shard care propune un tea time special Mary Poppins sau spre Shangri-La pentru a degusta un ceai savuos si pentru a profita de o priveliste superba asupra orasului.

Calatoria pe urmele personajului preferat este o tendinta adoptata de din ce in ce mai multi pasionati de calatorii. Spre exemplu, poti vizita banca la care lucreaza Michael Bank si directorul acestuia, William Weatherall Wilkins, interpretat de Colin Firth. Este vorba despre Royal Exchange.

Stii care este strada pe care Jane Banks imparte pliante ? Daca nu, iti spunem noi, este vorba despre Cowley Street. In realitate, scena care se deruleaza pe aceasta strada este destul de scurta dar draguta.

Scena de noapte din inima Londrei. Un loc pe care nu trebuie sa il ratam in timpul unei calatorii la Londra este Palatul Buckhingham. Acesta apare si in filmul Mary Poppins in timpul unei scene care infatiseaza o noapte grandioasa, dar nu vrem sa stricam surpriza dezvaluind despre ce este vorba.

Daca vrei sa vezi strada pe care Jack aprinde felinarele acumstii care este, Queen Anne’s Gate, una din cele mai pitoresti strazi din Londra care inca mai adaposteste cateva felinare vintage care ne duce cu gandul la aprinzatorii de felinare, extrem de prezenti in film.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?