După 3 luni în care am băut mai multă apă

Țin să vă atenționez încă din primele rânduri ale acestui articol că următoarea mea scriere nu este vreun experiment științific și nu se va baza pe date exacte, analize la sânge și alte lucruri de acest gen. Este un articol scris de un om simplu în care descriu lucrurile pe care le-am trăit pe pielea mea, nu pe care le-am citit dintr-o foaie cu analize. Acum că am lămurit lucrurile, să începem.

În urmă cu 3 luni am mers la medicul de familie pentru un set de analize. Simțeam că este ceva în neregulă cu corpul meu. Nu extrem de rău, nu mă durea nimic foarte tare, însă era starea de dinaintea apariției altor probleme mai grave.

Eram mai tot timpul lipsit de energie, palid la față (sau galben, cum s-ar spune în popor), mâinile îmi tremurau tot timpul (uneori aveam ”crize” în care abia dacă mai reușeam să scriu cu pixul, atât de tare îmi tremurau) și, cea mai cunoscută dintre toate, starea de amețeală când mă ridicam din pat sau de pe scaun.

Problema era că de la o vreme amețeala nu mai consta doar în 1-2 secunde de văzut în ceață, ci se agravase destul de mult. Țin minte perfect și acum că într-o zi m-am ridicat de pe scaun și m-am trezit pe jos. Au fost 10 secunde (sau mai puțin. dar cel puțin eu am simțit 10 secunde…) în care nu vedeam nimic.

Eram orb. În timpul ăsta eram foarte amețit și, pe când vederea începea să-și revină, am căzut jos. Noroc că nu eram atât de lipsit de reflexe încât m-am sprijinit în mâini și n-am pățit nimic, dar atunci mi-am dat seama că e musai să ajung la medic. Am uitat să specific că în acea perioadă consumam foarte puțină apă.

Am mers la doctor, am făcut analize, am descoperit ceva probleme la ficat, le-am tratat, am luat vreo lună vitamine și calciu și mi-am revenit, dispărând toate simptomele. Pe lângă rețetă și toate cele, medicul mi-a spus că dacă nu beau macar 2 litri de apă zilnic, toate medicamentele le voi lua degeaba. Și m-am pus pe băut apă… și mi-a plăcut. Consumam și 5 litri de apă pe zi.

In astea 3 luni am inceput:

• Să dorm mai bine
• Să nu mai am niciuna dintre simptomele de mai sus
• Să am mai mult chef de viață
• Să fiu, per total, mai sănătos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *