Ești pasionat de mediul online?

Tineretul devine din ce in ce mai mult atras de mediul online, indiferent din ce punct de vedere, de aceea aplicatiile online print tot mai mult contur si sunt considerate a fii viitorul. Totusi, nu trebuie sa ne culcam pe o ureche, deoarece aici poti intalni cele mai bune metode de inselaciune si multe alte lucruri la care trebuie sa fii foarte atent, asta in special pentru persoanele tinere, cele care sunt foarte vulnerabile.

Si daca iti doresti sa afli ceva concret vizavi de aceste lucruri, iti voi explica putin mai jos cateva dintre acestea si modul in care le poti evita, special pentru a putea naviga linistit pe internet. Nu iti face probleme, nu trebuie sa investesti bani in tot felul de programe pentru protectie, totul constand intr-o atentie sportita si exact acolo unde este necesara, deoarece riscurile se afla la tot pasul pe internet.

Metodele prin care poti sa navighezi linistit pe internet fara nici un risc:

Printre numeroasele metode pe care le poti pune in practica, special pentru a fii mai in siguranta pe internet, consta in securizarea conturilor tale. Fie ca vorbim de adresele de mail sau de conturile sociale, acestea trebuie sa iti ofere o siguranta cat mai mare si depinde doar de tine. Ei bine, uita de parolele simple care contin doar litere, doar cifre sau chiar ambele, deoarece acestea sunt foarte usor de aflat. 

Axeaza-te pe parole din cel putin 15 caractere diferite si care sa includa, litere mici si mari, numere, caractere si daca se poate chiar si cateva litere dintr-o alta limba, de preferat una mai grea, ca de exemplu indoneziana, rusa sau chiar islandeza, acestea fiind mai greu de aflat. Insa ai mare grija la asta, deoarece multi au incercat si s-au trezit ca nu isi mai amintesc parola cu exactitate, uneori contul fiind chiar pierdut.

Una dintre cele mai usoare metode prin care hackerii ajung la parolele de la conturile personale sunt mailurile. De aceea, nu mai trebuie sa deschizi orice mail, axeaza-te strict pe cele de la persoanele cunoscute sau de la persoanele care iti trimit in mod constant. Cu o simpla accesare, sistemul tau poate fi infectat in totalitate foarte usor, iar astfel fara sa stii iti pui in pericol toate informatiile personale si care uneori ajung pe internet foarte usor si simplu, lucru care este foarte intalnit in ultimii ani. Ca si o completare aici, evita sa accesezi si diferite site-uri care par destul de suspecte si axeaza-te doar pe cele care au certificat de siguranta, de obicei resutl sunt create special cu scopul de aflare a parolelor.

Si daca vei analiza foarte bine aceste doua recomandari de mai sus iti poti da seama si singur de faptul ca informatiile personale nu trebuie tinute la voia intamplarii. Din acest motiv va trebui sa folosesti un stick care sa il ai doar pentru informatiile pe care le consideri tu private si personale, lucru care este chiar foarte usor de realizat. Bineinteles, aceasta este doar una dintre metode, deoarece numarul lor este unul foarte mare, insa este cea mai usoara si mai comoda.

About the Author: Marius

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *