Huawei P30 – preț și fișa tehnică

Toate informatiile despre viitorul smartphone al celor de la Huawei aici.

Data lansarii. Data oficiala a lansarii al noului Huawei P30 nu este inca cunoscuta. Succesorul lui P20 ar trebui sa vada lumina zilei la inceputul anului 2019, prin luna martie.

Pret. Pretul lui P30 nu a fost inca dezvaluit dar ne-am putea astepta la un tarif usor mai ridicat decat in cazul generatiei precedente. Sa ne amintim faptul ca, la lansarea sa, Huawei P20 era disponibil la pretul de 679 de euro. Versiunea P20 Pro se gasea la pretul de 899 de euro in timp ce versiunea P20 Lite la 369 de euro.

Caracteristici tehnice. Huawei P30 va fi dotat cu o camera foto tripla pe spate. Versiunea Pro urmeaza sa beneficieze de o camera foto in plus. Senzorii ar urma sa fie dispusi vertical si nu in forma de patrat cum este cazul telefonului Huawei Mate 20. Walter Ji de la Huawei a vorbit in egala masura despre un zoom optic x10, fara pierderea calitatii in 2019. In schimb, nu a confirmat daca P30 urmeaza sa beneficieze de aceasta noua tehnologie.

Smartphone-ul de la Huawei P30 ar trebui sa fie dotat cu un procesor Kirin 990, primul chipset Huawei realizat folosind procesul de fabricatie 7nm FinFET. Acesta din urma va dispune de un modem 5G, in premiera. Va consuma cu 10% mai putina energie in raport cu modelul precedent, Kirin 980. S-ar putea ca Huawei P30 sa fie dotat cu un cititor de amprenta digitala integrat in ecran cum este cazul si telefonului Mate 20. Insa, unele zvonuri sustin ca doar varianta Pro va beneficia de aceasta functie. Urmatorul flagship de la Huawei va beneficia de 12GB RAM. Ar fi astfel primul smartphone cu peste 10GB de memorie vie.

Telefonul va beneficia de un ecran AMOLED cu margini curbate. Huawei a decis sa pastreze si pentru acest model traditionalul breton si sa nu adopte ecranul perforat. Asta deoarece pana in prezent doar Samsung pare sa stapaneasca metoda perforarii ecranelor AMOLED. Cam acestea sunt principalele informatii cu privire la Huawei P30, pentru mai multe detalii trebuie sa asteptam lansarea oficiala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?