Muzica manipulează

Suntem influențați de muzică, acesta este deja un lucru dovedit de oamenii de știință, dar pe care îl putem observa și fiecare în parte testând acest aspect. De exemplu, un anumit stil de muzică te poate duce într-o stare de melancolie, în timp ce alt stil îți poate aduce zâmbetul pe buze indiferent de starea pe care o ai și de problemele întâmpinate în ziua respectivă. Muzica este probabil cea mai sensibilă formă de artă și cea mai expresivă. Tot ea este cea care poate spune multe despre un om și care prezintă nenumărate situații de viață întâlnite sau nu de unii dintre noi. De aceea sunt foarte multe persoane care nu pot lucra fără muzică sau nu concep o zi în care să nu asculte măcar o piesă a unui artist preferat. Suntem înconjurați de muzică, iar manipularea prin muzică funcționeză foarte bine fără ca noi să ne dăm seama că suntem manipulați într-o anumită direcție. Anumite pub-uri sau cafenele pun un anumit stil de muzică doar pentru a-i face pe clienți să se relaxeze, să stea cât mai mult în locația respectivă, deci să consume cât mai mult.

Este adevărat că stilurile s-au schimbat, iar mulți artiști au început să fie foarte comerciali, dar direcția în care aceasta formă de artă o ia este dictată tot de noi, de cei care consumăm astfel de conținut. Dacă radio-urile nu ar mai fi ascultate și ar primi recenzii negative (cum că nu ar fi stilul de muzică ales cu atenție), aceștia își vor schimba repertoriu. Deci, ceea ce se difuzează acum la radio-urile din țara noastră este ceea ce românii preferă. Ei consumă astfel de muzică pentru că se regăsesc sau pur și simplu se lasă manipulați.

Muzica este o artă, un tratament, o relaxare, un prieten de suferință, dar și cea care dictează ritmul petrecerii.

About the Author: Marius

You May Also Like

2 Comments

  1. Păcat ca o influența negativă in întreaga lume sunt manelele. După părerea mea sunt cele care intr-adevăr manipuleaza persoanele care nu au o viziune prea larga asupra lumii.

  2. Nu stiu ce sa spun in legatura cu acest lucru, personal cred ca muzica ne poate da anumite stari, in schimb nu cred ca ne poate face sa luam anumite decizii care ar influenta intr-un fel sau altul viata noastra..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *