Cei care isi doresc sa achizitioneze casti true wireless la un pret cuprins intre 150 si 200 euro, vor vedea ca doua referinte ies in evidenta – Samsung Galaxy Buds+ si Jabra Elite 75t insa care sunt cele mai bune? Pe care sa le alegem? Confort, calitate audio, aplicare, autonomie… iata care sunt cele mai importante elemente in cazul unor casti audio.

Debutul anului 2020 a fost martorul lansarii a doua noi perechi de casti true wireless cu un nume deosebit de puternic: Jabra Elite 75t au fost primele lansate dupa care au urmat Samsung Galaxy Buds+, doua produse care vin sa inlocuiasca niste modele care au primit atat critici cat si aprecieri la lansare.

Design si confort. Galaxy Buds+ reia designul generatiei precedente fara prea mari schimbari. Formatul este intra auricular. La fel ca in majoritatea castilor de acest gen, este important sa incerci diferitele marimi ale conectorilor furnizati in cutie pentru a-l gasi pe cel care ofera un confort sporit si izolare pasiva in functie de morfologie.

Galaxy Buds+ cantaresc doar 6,3 grame fiecare ceea ce este deosebit de suportabil pentru ureche chiar daca este putin mai mult decat ceea ce ofera restul castilor de pe piata. In ceea ce priveste Jabra Elite 75t, suntem in prezenta unui format similar, cu o dimensiune si o greutate reduse pentru a favoriza confortul. Mai usoare decat Galaxy Buds+ (5,5g), mai mici, mai discrete, stau foarte bine in ureche, fara probleme. Ofera o certificare IpX5 in timp ce Buds+ se multumesc cu o simpla rezistenta la transpiratie (Ipx2).

O alta diferenta existenta intre Galaxy Buds+ si Jabra Elite 75t este oferita de sistemul de comenzi. Castile coreene sunt dotate cu o suprafata tactila in timp ce danezii propun un buton fizic, mai limitat in posibilitati deoarece exclud gesturile prin glisare.

Calitate audio : stabilitate versus performanta. Nici Galaxy Buds+ nici Jabra Elite 75t nu dispun de reducere a zgomotului activ si se multumesc cu codecuri SBC si AAC insa nu aceasta este principala problema cu acest tip de casti. Ambele propun Bluetooth 5.0. In ciuda acestei fise tehnice extrem de similare pe hartie, Galaxy Buds+ sunt putin mai avansate datorita celor doi transductori. Jabra Elite 75t sunt niste casti perfect stabil. Latenta globala reprezinta problema comuna a celor doua casti. Aceasta latenta este observabila in timpul jocurilor video.

Functionalitate. Galaxy Buds+ functioneaza cu ajutorul aplicatiei Galaxy Wearable. Aceasta din urma, pe langa faptul ca afiseaza informatiile bateriei, permite o personalizare in profunzime a castilor.  Jabra propune in aplicatia sa o biblioteca de zgomote albe si alte sunete pentru ambianta. Aplicatia oferita de Jabra este mai completa.