Semnificația culorilor hainelor

Semnificatia culorilor hainelor are mai mare impact decat am putea crede asupra actiunilor noastre zilnice. Intr-adevar, cu totii asociem fiecare culoare si fiecare nuanta cu anumite sentimente sau anumite concepte.

Psihologia culorilor. Psihologia culorilor se intereseaza foarte mult despre felul in care suntem afectati de culori. Deoarece ele sunt cele care ne pot schimba perceptia, ne pot altera simturile sau emotiile. Culorile au astfel, puterea de a ne ameliora memoria si atentia. Pe de alta parte, au o mare influenta asupra ideii sau imaginii pe care o avem cu privire la un anumit spatiu sau element.

Psihologia culorilor este un domeniu de studiu in continua dezvoltare. Si totusi, o cunoastere aprofundata a semnificatiei culorilor ne poate ajuta sa nu comitem anumite gafe la o ocazie mai speciala, de exemplu.

Este important sa iti recunosti starea de dispozitie sau efectul pe care iti doresti sa il obtii in fiecare zi pentru a determina culoarea care ti se potriveste cel mai bine.

Culorile sunt deci cele ce ne influenteaza emotiile si starea mentala. Sunt deci cele ce interactioneaza cu memoria si cele care ne pun in valoare sentimentele sau care ne ghideaza ratiunea.

Galbenul este culoarea soarelui, a luminii si a veseliei, a optimismului, a intelepciunii, a intelgentei sau a succesului.

Rosul reprezinta focul, excitatia, pasiunea. Este cel care atrage, captiveaza, impiedica sau excita.

Albstrul ciel reprezinta sentinatatea si raceala, curatenia, prietenia sau loialitatea. Este cea care poate destinde spiritul si cauta linistea.

Verdele, prospetime, libertate, vindecare, speranta, stare de bine si seninatate. Tot ce este pozitiv, este asociat cu verdele. Culoarea verde este cea care avanseaza, care devine mai pozitiva si care progreseaza.

Rozul este o culoare amabila, asociata cu candoarea si cu feminitatea.

Albul reprezinta puritatea, inocenta, lumina si pacea. Albul este cel care ne ajuta sa gandim mai limpede si mai luminos si ne ajuta sa alungam gandurile depresive.

Griul inseamna sobrietate sau resemnare. Ne aminteste si de materia gri sau cu eleganta din domeniul modei.

Portocaliul inseamna stabilitate, crestere, dezvoltare, expansiune si liniste. Este o nuanta asociata cu primavara si cu natura. Culoarea portocalie inseamna energie pura.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?