In urma unei scurgeri de informatii aparute la inceput de saptamana aflam mai multe informatii despre Google Pixel 4a. Dupa cum am vazut in scurgerile precedente aparute online in ultima perioada, acest smartphone pare sa fie dotat cu o mufa jack de 3,5mm si un senzor de amprente digitale situat in partea dorsala. Exista o perforatie in ecran care gazduieste camera frontala si un modul de camera patrat in partea din spate. In aparenta este dotat cu un singur senzor de 12 mpx care poate inregistra clipuri video in 4K chiar daca inca nu stim exact daca exista mari diferente fata de Google Pixel 3a si Pixel 4. Smartphone-ul prezentat intr-un teaser este din plastic si poseda un ecran de 5,8 inchi.

Clipul video aparut online ne arata ca acest telefon va beneficia de Android 10 si de procesorul Snapdragon 730, va fi dotat cu 6GB RAM ceea ce reprezinta o cantitate impresionanta pentru un smartphone abordabil.

Aceasta scurgere de informatii ne-a permis sa degajam alte informatii interesante si demne de interes. TechnoLike Plus indica faptul ca acest smartphone va avea o baterie de o capacitate de 3080 mAh si ca se asteapta doua configuratii ale lui Pixel 4a sa fie lansate- o varianta de 6GB RAM si 64 GB de stocare si o varianta de 4GB RAM si 64GB spatiu de stocare. Canalul noteaza ca modelul din gama premium este dotat cu un port dublu sim, chiar daca aceasta caracteristica poate fi prezenta pe ambele modele. Sau poate fi tocmai aceasta caracteristica care diferentiaza Google Pixel 4a XL de Pixel 4a. Este posibil, ramane de vazut daca va fi sau nu asa.

Un anunt oficial la inceput de aprilie. In plus, un studiu comparativ al performantelor a dezvaluit ca acest prototip aparent foloseste un corectiv de securitate din luna aprilie ceea ce a determinat canalul YouTube sa propuna o data oficiala de prezentare a lui Google Pixel 4a pentru inceputul lunii aprilie.

La prima vedere, un anunt pentru luna aprilie pare mai degraba prematur deoarece Google a anuntat recent Google Pixel 3a, in timpul unei conferinte ce a avut loc in 2019. Cu toate acestea, conferinta obisnuita pe care Google avea obiceiul sa o organizeze a fost anulata anul acesta din cauza problemelor legate de coronavirus. De aceea, este destul de dificil sa spunem o data exacta pentru lansarea lui Google Pixel 4a.