The Dissaster Artist o combinație între comedie și dramă

Pe 12 ianuarie 2018, a aparut pe marile ecrane din Romania filmul „The Dissaster Artist”, o combinatie dintre drama, comedie si film istoric care a avut magnet la public. Fiind cotat cu 7.6 pe IMDB, acest film si-a impresionat auditoriul in continuu, pe o durata de 98 de minute.

Regizorul James Franco aduce pe ecrane o poveste reala si tragicomica a personajului Tommy Wiseau, un outsider din industria cimematografica ce spera sa fie acceptat la Hollywood drept un veritabil realizator de filme.

Distributia aduce nume cunoscute. Dave si James Franco, Ari Graynor si Alison Brie se identifica perfect cu personajele si interpreteaza magistral rolurile, atat in scenele dramatice, cat si in cele de comedie. Realitatea este transformata intr-un tribut al prieteniei si al libertatii de exprimare artistica, dar si al viselor aparent imposibile care devin realitate.

O parte a cinefililor vor eticheta acest film deja premiat cu Globul de Aur, o trasnaie. Este foarte importanta si ceva informatie de context, insa nu totul, deoarece filmul pare sa fie realizat mai degraba pentru industria filmului si toti specialistii ei, decat pentru publicul larg.

Pentru cei care nu au auzit inca de filmul „The Room”, un lung metraj care s-a clasat in categoria productiilor foarte proaste, atunci acest film nu va transmite nimic. Filmul lui James Franco urmareste sa traseze din nou pasii care duc la nasterea acestui film celebru care s-a incadrat in categoria filmelor 123movies unblocked atat de nereusite incat merita vazut.

Actiunea se orienteaza in jurul personajului Tommy Wiseau care atrage din prima privirile. Are parul lung si negru si o fata ce pare ca a suferit foarte multe operatii estetice, dar si o paralizie partiala. De asemenea, personajul are un accent imposibil si un discurs personal care il condamna la un statut de ciudat sau spre o cariera viitoare in marfie. Tomy isi doreste sa fie un bun actor si sa se faca cunoscut la Hollywood. Va reusi sa faca acest lucru intr-un mod foarte personal cu mai multe ocolisuri care par pentru unii tragice, iar pentru altii comice.

Tomy este in fond un idiot, dar nu unul tipic lui Dostoievski. Este inofensiv si nu stie sa scrie scenarii, nici sa regizeze si nici sa joace. De fapt, nu stie nici macar sa dea indicatiile pe platoul de filmare. Nu stie nimic! Tot ceea ce vrea este sa realizeze un film care sa impresioneze la nivel mondial. Pentru asta are un buget incert, insa incalca toate legile filmului si face scurtaturi sinistre, aratand cu degetul profesionistii si insultandu-si cu obraznicie colegii. El este cel care stie cel mai bine totul.

Filmul „The Dissaster Artist” este echivalentul in cinematografie a vorbei romanesti „nu iti pune mintea cu prostul” si a reusit sa capteze atentia si interesul publicului tocmai datorita acestei abordari. Pasionatii de comedii au fost incantati de modul in care aceasta pelicula a fost pusa in scena si, surprinzator, la fel s-a intamplat si cu amatorii de drame. In timp ce unii privesc totul la modul comic, ceilalti inteleg pe deplin drama artistului neinteles.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?