Topul celor mai frumoase monumente din lume

Esti in cautare de inspiratie pentru urmatoarea ta calatorie? Poate acest top al celor mai frumoase monumente din lume te va ajuta sa iti gasesti inspiratia.

Golden Gate Bridge, SUA. Veritabil simbol al orasului San Francisco, podul Golden Gate leaga golful San Francisco de Oceanul Pacific. Acest monument este unul din cele mai mari poduri suspendate din lume, masoara peste 2700 de metri si este usor de recunoscut datorita culorii sale portocalii. Numai putin de 20 000 de litri de vopsea sunt necesari an de an pentru intretinerea acestui pod deoarece aceasta culoare este necesara pentru a fi mai bine vazuta si in conditii de ceata.

Plaza de Espana, Sevilia. Este una din cele mai spectaculoase piete din Sevilia, chiar si din lume. Te poti astepta sa o vezi aici pe Cenusareasa coborand din caleasca. Conform TripAdvisor acesta este al doilea cel mai frumos monument din lume. Constructia sa a avur nevoie de 14 ani, a fost terminata in 1928 si intiata cu ocazia expozitiei ibero-americane din 1929.

Angkor Vat, Cambodgia. Conform TripAdvisor, Angkor Vat este cel mai frumos monument din lume in 2018. Templul Angkor Vat este in egala masura si cel mai mare edificiu religios din lume, construit la inceputul secolului al XII-lea. Initial hindus, acest templu, azi budist, se intinde pe o suprafata de peste 400 kilometri patrati. A fost conceput pe principiul de templu-munte, cu pereti reprezentand muntii si templul reprezentand casa zeilor.

Bazilica Sf. Petru, Italia. Bazilica Sf. Petru este simbolul Vaticanului si un monument pe care nu trebuie sa il ratezi odata aflat in Italia, la Roma in special. Construita pe amplasamentul mormantului Sf. Petru, apostolul lui Christos, bazilica se afla vis-a-vis de celebra piata Sf. Petru, locul in care celebreaza toate marile sarbatori religioase. Acest monument se poate vizita gratuit pe tot parcursul anului dar trebuie sa stii ca trebuie sa astepti mult la coada, datorita numarului mare de turisti. Cea mai mare catedrala catolica din lume atrage an de an milioane de turisti avizi sa descopere comorile autentice adapostiite de aceasta catedrala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?