Unbelievable – povestea unei adolescente violate considerată mincinoasă

Disponibil pe Netflix incepand cu data de 13 septembrie, mini-serialul Unbelievable este inspirat dintr-o poveste adevarata: cea a lui Marie, violata de un barbat inarmat, cu o cagula pe fata, intrat prin efractie in casa sa. In fata lipsei de probe, politia se indoieste de declaratia tinerei, intr-atat incat Marie ajunge sa se indoiasca de ea insasi. Revoltant. De vazut.

Unbelievable este disponibil incepand cu data de 13 septembrie pe Netflix. Acest mini-serial alcatuit din sase episoade de aproximativ 30 de minute fiecare spune povestea lui Marie, o adolescenta, eleva in Statele Unite ale Americii care a fost violata de un barbat cu cagula si inarmat, intrat prin efractie in casa sa, in timp ce ea dormea, in 2008. Agresorul a obligat-o mai apoi sa faca dus pentru a-si sterge urmele de ADN si duce lenjeria de pat cu el. Se asigura de faptul ca nu lasa absolut nicio urma.

Initial, Marie suna la politie pentru a depune o plangere. Insa, in afara de ranile de la incheieturi, dovezile existentei acestui barbat in casa sa sunt inexistente. Drept urmare, autoritatile incep sa se indoiasca de declaratiile sale. Incepe un al doilea val de oroare pentru tanara fata care ajunge sa nu mai fie sigura de experienta prin care a trecut. Incostientul sau incearca cu disperare sa reiasa la suprafata. O lupta pe care Marie o duce cu ea insasi si cu ceilalti. Rolul lui Marie este excelent interpretat de actrita Kaitlyn Denver.

Cativa ani mai tarziu, dupa ce Marie si-a retras plangerea facuta, intr-un alt stat al tarii, Colorado, doua femei detectiv care nu se cunosc ancheteaza fiecare o infractiune similara pana cand drumurile lor se incruciseaza si le permite, incetul cu incetul, sa restabileasca adevarul. Un duo complementar si pasionant, jucat de stralucita Toni Collette si intensa Meritt Wever.

Calvarul indurat de Marie a fost obiectul unei anchete indelungate a site-ului independent american ProPublica, intitulat An Unbelievable Story of Rape. Serialul este bazat in egala masura si pe un episod al celebrului podcast This American Life, consacrat acestui caz.

Marie, violata si respinsa. Unbelievable este un serial care nu este recomandat celor sub 16 ani. Asta deoarece este greu de privit, nu are cum sa nu te tulbure acest subiect. Bineinteles, din cauza violului dar si din cauza rautatii si incompetentei crase de care adolescenta se loveste atat din partea autoritatilor dar si din partea celor apropiati, inclusiv parintii sa adoptivi. Daca Marie si-a dat seama ca trebuie sa apeleze la adulti pentru a beneficia de ajutor, de data aceasta, totul este exagerat, nici macar acestia nu o iau in seama. Din cauza lipsei de dovezi si numeroaselor banuieli care planeaza asupra sa, cele doua detective care se ocupa de caz ajung la concluzia gresita ca Marie minte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *