Unde călătorim în decembrie?

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi si unii avem tendinta sa fugim de frigul polar care ne asteapta si care va pune stapanire pe tara. Oricare ar fi preferintele tale de sarbatori vei gasi cu siguranta o destinatie preferata din cele enumerate mai jos.

Islanda. Luna decembrie este una din cele mai bune perioade pentru a vedea aurorele boreale in Islanda deoarece zilele sunt mai scurte si noptile sunt mai lungi. Unele hoteluri le propun turistilor camere cu tavane din sticla pentru a spori sansele de a observa aceste lumini mistice. In afara de aurorele boreale mai exista o multime de lucruri fascinante de descoperit in Islanda precum gheizere, vulcani si ghetari.

Zermatt, Elvetia. Zermatt este genul de peisaj de munte inzapezit care ne face sa visam in aceasta perioada a sarbatorilor de iarna. Sanii trase de cai, arbori uriasi…iata un sat dragut situat intr-o vale pitoreasca. Si, mai ales, 200 de kilometri de piste inzapezite, fapt ce face din ea principala statiune de ski din Elvetia si una din destinatiile noastre preferate. Ati zis White Christmas?

Praga. Ce poate fi mai frumos decat un sejur la Praga in timpul sarbatorilor de iarna? Cu stradutele sale istorice, arhitectura sa gotica si baroca, catedralele sale mari si targurile de Craciun, nu este deloc suprinzator faptul ca Praga este considerata una din cele mai potrivite destinatii de Craciun.

Paris. Cu un Turn Eiffel mai stralucitor ca niciodata, brazii uriasi de Craciun pe care ii poti zari peste tot in oras si eleganta Champs-Elysees iluminata cu peste 15 000 de beculete stralucitoare inaceasta perioada, putine sunt orasele europene atat de magice ca Parisul in luna decembrie. Profita de aceasta perioada pentru a descoperi luminile incredibile sau sa te plimbi intr-unul din numeroasele targuri de Craciun si pentru a redescoperi gastronomia franceza.

Sri Lanka. Craciunul pe aceasta insula exotica reprezinta garantia unor temperaturi de 30 de grade si 7 ore de soare pe zi. Chiar daca majoritatea populatiei este budista, Craciunul este sarbatorit aici cu strazi decorate, cu brazi de Craciun si cu cine festive servite in hoteluri. Sri Lanka este fara indoiala una din cele mai originale destinatii de Craciun.

Germania. Numeroasele targuri de Craciun organizate aici te vor introduce rapid in atmosfera magica specifica Craciunului – arome de vin cald, de cozonac si de carnati umplu strazile in timp ce tu te plimbi pe strazile animate dar inghetate. Printre cele mai frumoase targuri de Craciun de descoperit sunt cele de la Aix-la-Chapelle, Cologne, Berlin sau Hamburg.

Oricare ar fi destinatia de Craciun aleasa din cele mai sus cu siguranta vei avea parte de un sejur magic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *