What We Do in the Shadows – 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul serial cu vampiri

Canal + a lansat la sfarsitul lunii octombrie primele episoade ale unui nou serial cu vampiri. Un serial mai mult cu accente umoristice decat cu accente vampiristice.

Este o comedie. Daca te astepti la un serial in care vei vedea creaturi insetate de sange, in care sa admiri urmariri terifiante prin padure care sa te tina cu sufletul la gura si daca iti faci iluzii ca vei tipa de numai in fata sa, ei bine, mai gandeste-te o data. What We Do in the Shadows este o comedie care spune povestea unor vampiri care traiesc impreuna la New York. Nandor, liderul grupului, ii face viata grea lui Guillermo, fidelul sau servitor care viseaza sa devina vampir si el la randul sau. Doar relatia dintre ei merita sa urmaresti acest serial. Este pur si simplu delicioasa.

Cei trei se cunosc de secole intregi si impart viata lor eterna, inconjurati de « familia » lor, adica de sclavi sau de oameni care spera si ei sa fie transformati in vampiri.

Serialul este adaptat dupa un film. Inainte de a deveni o superba poveste in 10 episoade, peripetiile lui Nandor, Lazlo si ale lui Nadja au fost deja spuse pe marele ecran. Chiar daca personajele nu au fost aceleasi, filmul care a inspirat serialul a fost similar. Adica cel al vampirilor care locuiesc impreuna si problemele secolului XXI cu care acestia se confrunta. Pentru a da o buna doza de umor serialului, realizatorii au ales sa mizeze pe un mocumentar, adica personajele de aici se adreseaza direct camerei si telespectatorilor din spatele sau, la fel ca si intr-un film documentar.

Un adevarat casting de vampiri. In serial, vampirii au o misiune- sa ia controlul asupra « noii lumi » ca umare a cererii exprese a lui Baron, cel mai vechi vampir din toate timpurile. Pentru a judeca gradul crimelor lor, vampirii se reunesc in cadrul unui consiliu care rezerva unele surprize fanilor genului. In una din scenele acestea colective, putem ragasi in casting, numerosi actori care au mai avut roluri de vampiri inainte. Aici putem aminti nume precum Tilda Swinton, Paul Reubens, Danny Trejo sau Evan Rachel Wood,. Chiar si Wesley Snipes apare aici.

Vei afla deci cum se organizeaza vampirii in viata de zi cu zi, daca este chiar atat de cool sa fii un vampir sau daca un om poate sa fie prietenul lor si nu cina lor.

Vei regasi aici un umor absurd, cele mai dragute si chiar extrem de amuzante situatii prin care trec personajele. Dialogurile sunt si ele delicioase si vampirii ne atrag imediat cu replicile lor. Deci daca iti plac ambiantele bizare si umorul absurd, cu siguranta ca va fi pe placul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *