In ultimii ani, gama Redmi Note este din ce in ce mai importanta pentru Xiaomi. Daca constructorul s-a facut din ce in ce mai vizibil datorita flagships-urilor sale (precum Mi 10 Pro), modele din gama mid range sau low range se vand in general destul de bine. Spre exemplu, in 2018, Xiaomi a putut sa isi faca un loc in top 10 al celor mai populare smartphone-uri de pe piata si asta nu datorita lui Mi 9 ci datorita lui Redmi Note 7.

Dupa Redmi Note 7 si variantele sale, Xiaomi a lansat deja seria Redmi Note 8. Si, actualmente, constructorul chinez se pregateste sa dezvaluie Redmi Note 9. In mod normal, constructorul chinez ar trebui sa dezvaluie aceasta noua serie de smartphone-uri abordabile (insa extrem de interesante) pe data de 12 martie. Asteptandu-le, zvonurile cu privire la aceste aparate sunt deja numeroase.

Au aparut ultimele zvonuri cu privire la Redmi Note 9 Pro. Saptamana aceasta, cei de la GSM Arena au dezvaluit un tweet al lui Ishan Agarwal, o sursa de scurgeri care este destul de citata de media. Iata ce a postat acesta pe contul sau oficial de Twitter:

”Can confirm the specs of #RedmiNote9Pro:

  • Aurora Blue, Glacier White & Interstellar Black
  • 4GB+64GB & 6GB+128GB.
  • 6.67″ FHD+ 20:9 LCD Gorrila Glass 5 Display
  • 16MP Punch Hole Front Camera
  • 48MP Main, 8MP Ultra-Wide, 5MP Macro & Depth Camera
  • SD720G, 5020mAH Battery, 18W Charging”

Conform acestei publicatii, Redmi Note 9 Pro ar fi disponibil in trei variante de culoriAurora Blue, Glacier White si Interstellar Black. Aparatul ar fi disponibil in doua variante de memorie 4 GB RAM sau 6GB RAM si 64GB de stocare sau 128GB de stocare. Ecranul, de tip LCD este protejat de Gorilla Glass 5 si are un ecran de 6,67inchi, o rezolutie FHD+ si un ratio 20 :9.

In partea din fata va exista o camera frontala de 16mpx, localizata in perforatia din ecran. In partea din spate va exista o camera principala de 48mpx, un ultra unghi larg de 8mpx, o camera macro de 5mpx si un al patrulea senzor pentru profunzime. Redmi Note 9 Pro va beneficia de o baterie de 5020mAh, compatibila cu incarcarea rapida de 18W.

Evident, aceste informatii nu sunt inca oficiale, sunt de luat in considerare cu prudenta deoarece nu provin de la Xiaomi. Insa vestea buna este ca nu trebuie sa asteptam prea mult timp inainte de oficializarea lui Redmi Note 9 Pro.

Luna aceasta, Xiaomi va prezenta mondial si modelele Mi 10 si Mi 10 Pro. Aceste modele au fost deja dezvaluite in China insa pentru moment nu se cunoaste pretul in Europa.